چند نکته برای اینکه فریلنسر بهتری باشیم – ۲
وقت نداری مقاله رو بخونی؟ پلی کن و مقاله رو گوش کن.
پیشازاین مطلبی با عنوان چند نکته برای اینکه فریلنسر بهتری باشیم-۱ رو برای شما عزیزان پست کردیم. در اون مطلب به نکاتی اشاره کردیم که افراد مختلف، موقع شروع به کار بهصورت فریلنسری باید مدنظر داشته باشن. توی این پست هم قصد داریم ۵ تا نکته جدید رو به اون مطلب اضافه کنیم.
روند رو به رشد علاقهمندان به کسبوکارهای فریلنسری توی رشتههای مختلف، اهمیت فرهنگسازی در این زمینه و ارائه راهکارهای سودمند رو بیشتر مشخص میکنه.
فریلنسرها سبک زندگی خاص خودشون رو دارن: ساعت کاریشون رو خودشون تعیین میکنن و پروژههایی رو که دوست دارن و مورد علاقهشونه انجام میدن. درواقع رئیس خودشون هستن.
بااینوجود، این آزادی و انعطاف توی کار، مشکلاتی رو هم به همراه داره، ازجمله اینکه ممکنه ساعتها کار کنن و در انتها نتونن دستمزدی برای کار خودشون بگیرن، باید مدام دنبال پروژهها و مشتریهای جدید باشن، محیط کاری اونا اجتماعی نیست و اگه برنامهریزی درستی نداشته باشن ممکنه تأثیر بدی توی روحیه و رفتارشون بزاره.
اما خوشبختانه برای همه این مشکلات، راهحل وجود داره. شما با رعایت این نکات میتونید بهراحتی فریلنسر بهتری بشید.
نکته اول: مشتریان ثابت پیدا کنید
دوستداشتنیترین جنبه فریلنسینگ اینه که میتونید زمینهای رو که به اون علاقه دارید، پیدا کنید و در ازاء انجام پروژههای موردعلاقهتون، درآمد کسب کنید. بااینوجود، تعداد این پروژهها ممکنه کم باشن یا اینکه دستمزد پایینی داشته باشن، مخصوصاً برای فریلنسرهایی که تازه شروع به کار کردن. با پیدا کردن یک یا چند مشتری ثابت میتونید در حین یادگیری مهارتهای جدید از دستمزد منظم و همیشگی برخوردار بشید. داشتن یک یا چند مشتری ثابت باعث میشه زمان بیشتری رو صرف پیدا کردن پروژههای ارزشمند کنید.
نکته دوم: فضا و شرایط مناسب خودتونو برای کار کردن پیدا کنید
شاید شما با نشستن روی یه صندلی توی یه دفتر کار خونگی بهتر کار کنید؛ یا شاید راحتتر باشید که کار خودتون رو اواخر بعدازظهر شروع کنید و تا نیمهشب ادامه بدید؛ یا شاید تمایل داشته باشین فضای یه محیط کاری رو فراهم کنید و براساس ساعت کاری ۸ صبح تا ۴ بعدازظهر فعالیت کنید. وقتی شما فریلنسر یا دورکار هستین، میتونید در مورد اینکه چه شیوهای برای شما مناسبتره و چه شیوهای براتون مناسب نیست، تصمیم بگیرید. اما در عین حال خیلی مهمه که بدونید کدوم ساعتها بازدهی بیشتری دارید و چه محیطی بهترین شرایط رو برای شما فراهم میکنه.
بهعلاوه، برای اینکه توی کارتون نظم داشته باشین، باید سیستمی رو برای برنامهریزی و پیگیری کارها در نظر بگیرید. بعضیا عادت دارن خیلی ساده یه فهرست از کارهاشون رو روی کاغذ یادداشت کنن؛ بعضی دیگه از Evernote برای یادداشتبرداری و ساماندهی اطلاعاتشون استفاده میکنن. یه سری افراد هم آلارم ساعتشون رو فعال میکنن تا طبق زمانبندی دقیق، کارهاشون رو انجام بدن. کلاً برنامههای متنوعی برای زمانبندی و سازماندهی کارها، دستهبندی ایمیلها و مدیریت پروژهها وجود داره. کافیه شما برنامهای که فکر میکنید بهترین کارآیی رو براتون داره، پیدا کنید.
نکته سوم: از نرخ واقعی کاری که انجام میدید، آگاه باشید
چانهزنی در مورد قیمت پروژهها، بخش جداییناپذیر کار فریلنسرهاست؛ اما اینجا شما رئیس هستین! اگه واقعاً احساس میکنید لیاقت ارتقاء دارید، پس باید این کارو انجام بدین. با توجه به شرایط فعلی که هر سال هزینههای شما افزایش پیدا میکنه و از اون طرف هم تجربه و مهارت شما توی کار اضافه میشه، باید یه درصد مشخصی به دستمزد خودتون اضافه کنید.
گاهی اوقات فریلنسرها احساس میکنن که استعداد و توانایی اونا دستکم گرفتهشده یا به نوعی از اونا سوءاستفاده میشه. برای اینکه بدونید چقدر باید دستمزد بگیرید، مدت زمان و حجم کاری که انجام میدید رو محاسبه کنید، کارهایی که شما بیشترین زمان رو براشون صرف میکنید، پیدا کنید و لیست قیمت خودتونو براساس این اطلاعات تنظیم کنید.
مهمترین چیزی که باید ازش آگاه باشید، اینه که با توجه به مهارت، سابقه و کیفیت کارتون شایسته چه دستمزدی هستین. زمانی که بهتازگی بهعنوان فریلنسر شروع به کار میکنید، بهتره مبلغ پایینتری برای انجام پروژههاتون در نظر بگیرید و بعد از کسب تجربه و افزایش سابقه و مهارتهاتون، بهتدریج نرخ کاراتون رو بالا ببرید.
نکته چهارم: امور مالی و هزینههای خودتون رو با دقت مدیریت کنید
زمانی که بهعنوان یه فریلنسر کار میکنید، ممکنه براتون پیش بیاد که پروژهای برای انجام نداشته باشید، یا برعکس گاهی اوقات پروژههای زیادی دارین و درآمد خوبی کسب میکنید؛ بنابراین خیلی مهمه که برای آینده خودتون برنامهریزی داشته باشید و طوری دخل و خرجتون رو تنظیم کنید که حسابتون خالی نشه.
همیشه باید تصوری در مورد درآمد ماهیانه خودتون داشته باشید و تا جایی که میتونید، بخشی از اون رو برای روز مبادا پسانداز کنید. صورتحساب و آمار پرداختهای مشتریاتون رو داشته باشید تا بدونید هر مشتری چقدر به شما بدهکاره و حدوداً چه زمانی تسویهحساب میکنه.
نکته پنجم: بیرون برید و ارتباطات اجتماعی خودتون رو حفظ کنید
یکی از مشکلات زندگی فریلنسری اینه که جو صمیمانه همکاران داخل اداره رو از دست میدید. زمانی که بهعنوان یه فریلنسر کار میکنید، تا حدود زیادی از اجتماع جدا میشید. البته حس خوبیه که نیازی به رفتوآمد به محیط کار نداشته باشید و بتونید با لباس راحتی کار کنید؛ اما وقتی متوجه میشید مثلاً ۵ روزه که از خونه بیرون نرفتید، یه مقدار از جذابیت کار براتون کم میشه. بنابراین باید بهعنوان فردی که کار و زندگیش با هم آمیخته شدن، مراقب سلامتی و کاهش ارتباطات اجتماعی خودتون باشید. سعی کنید روزانه ورزش و پیادهروی کنید و ارتباط خودتونو با اطرافیانتون حفظ کنید.
شایدم بتونید با فریلنسرهای دیگه ارتباط برقرار کنید و تاحدودی فضای صمیمی همکاران یه اداره رو شبیهسازی کنید؛ اما به هر حال حتماً بیرون برید تا در حین کار کمتر احساس تنهایی کنید. این موضوع علیرغم اینکه خیلی ساده به نظر میاد، اهمیت فوقالعادهای در دراز مدت داره و حتماً باید بهش توجه داشته باشید.
برگرفته از Freelancer.com