چطور در کنار شغل فعلی خود فریلنسر باشیم.
وقت نداری مقاله رو بخونی؟ پلی کن و مقاله رو گوش کن.
اکثر افراد، زمانی کسبوکار خودشونو به عنوان یه فریلنسر شروع میکنن که به یه کار دیگه یا تحصیل هم مشغول هستن. یه سری اصول ساده وجود داره که شما هم با رعایت اونا میتونین در کنار شغل فعلی خودتون به عنوان یه فریلنسر موفق هم فعالیت کنین و اگه تمایل داشتین، به مرور کار فریلنسری خودتونو تمام وقت کنین.
اگه حتی شاغل یا دانشجو هم نیستین، میتونید با ما همراه باشین تا با یه سری نکات کاربردی در مورد چگونگی شروع به کار بهعنوان یه فریلنسر آشنا بشید.
نکته اول: یه نقشه برای کسبوکار فریلنسینگ خودتون داشته باشید.
شما چه شاغل باشید، چه در حال تحصیل و یا حتی بیکار، باید اول با درک کامل نحوه عملی کردن کسبوکار فریلنسری شروع کنید؛ باید بدونید که چطوری کسب درآمد میکنید و چطوری میتونید کسبوکار فریلنسینگ خودتونو بعد از راهاندازی، ارتقا بدید.
کافیه با چند تا سوال ساده و در عین حال مهم از خودتون شروع کنید تا درک بهتری از کسبوکار فریلنسریتون داشته باشید.
- آیا میخواید با نام خودتون به صورت مستقل فعالیت کنید یا در قالب یه شرکت یا موسسه؟
- تخصص شما چیه؟ مترجمی، طراحی گرافیک، ساخت وبسایت، نویسندگی … ، بد نیست اگه بتونید خدمات خودتونو تو یه حوزه خاص محدود کنید.
- مشتریان شما چه کسایی هستن و برنامه شما برای ارائه خدمات به اونا چیه؟ خودتون تمایل دارید با چه کسایی همکاری کنید؟ چه تخصصی دارید تا بهصورت ویژه به اونا ارائه بدید؟
- خدمات خودتونو برای جذب مخاطب چطوری عرضه میکنید و دنبال کسب چه نتایجی هستین؟ سعی کنید برای خودتون هدفهای خاصی تعیین کنید تا در همون جهت حرکت کنید.
- برآورد کنید که برای دستیابی به اهدافتون، چه مقدار درآمد توی هرماه نیاز دارید. اینطوری میتونید برای حجم کار و زمانی که باید به اون اختصاص بدید، دقیقتر برنامهریزی کنید تا به درآمد مورد نظرتون برسید.
- برای ایجاد یه حاشیه امن در مورد درآمد مورد نیازتون چه برنامهای دارید؟ پروژههای جانبی و کوچیک تو این زمینه میتونه کمک خوبی براتون باشه. پس در کنار کار اصلیتون از این پروژهها هم غافل نشید تا نوساناتی که ممکنه توی درآمدتون پیش بیاد قابل کنترل باشه.
نکته دوم: یه زمانبندی مشخص برای کسبوکار فریلنسینگ خودتون داشته باشید.
بعد از اینکه به چگونگی فعالیت خودتون بهعنوان یه فریلنسر، کسب درآمد و روش توسعه کسبوکار فریلنسینگتون اشراف پیدا کردید؛ دیگه باید یه زمانبندی مشخصی رو برای این کسبوکار جدیدتون در نظر بگیرید و وقت بیشتری بهش اختصاص بدید.
گرچه مشغول بودن به یه کار دیگه درحالیکه فریلنسر هم هستید، میتونه یه درآمد پایدارو برای شما رقم بزنه، اما از طرفی هم میتونه مانع کارایی شما باشه، بنابراین مهمه که طبق جدول زمانبندی، وقت مشخصی رو به فریلنسینگ خودتون اختصاص بدید. مثلاً بعدازظهر، روزهای تعطیل، صبح زود یا آخر هفتهها، مهم اینه که بتونید زمان خودتونو هوشمندانه مدیریت کنید و برنامهریزی درستی برای رسیدن به اهدافتون داشته باشین.
نکته سوم: کار فعلی خودتونو به عنوان پشتوانه کسبوکار فریلنسینگتون مد نظر داشته باشید.
بزرگترین مزیت برای کسایی که مشغول یه کاری هستن و میخوان کسبوکار فریلنسری هم برای خودشون راه بندازن اینه که میتونن از درآمد اون برای پشتیبانی از کسبوکار فریلنسری خودشون استفاده کنن.
بعضیا برای شروع کار خودشون به عنوان فریلنسر، کار فعلی خودشونو رها میکنن. به این ترتیب خودشونو از امتیاز داشتن یه درآمد پایدار برای امرار معاش محروم میکنن. اگه شما در حال حاضر یه شغل دارید، از این زمان برای تغییر تدریجی از شغل فعلی به فریلنسینگ استفاده کنید. توی این زمان گذر هم سعی کنید هر چیزی که برای اداره کسبوکار فریلنسری خودتون لازم داریدو یاد بگیرید و تجربه کسب کنید. توی این مدت، مخاطبین و مشتریان خودتونو توی بازار کار آنلاین شناسایی کنید و برای آینده برنامهریزی کنید.
نکته چهارم: برای شروع کسب و کار فریلنسینگ بهصورت تماموقت و حرفهای، کار فعلیتونو ترک کنید.
با توجه به نکاتی که تا اینجا مرور کردیم، وقتی احساس کردید که دیگه آماده هستید به صورت حرفهای کسب و کار فریلنسری خودتونو شروع کنید، دیگه میتونید کار فعلیتونو رها کنید. شاید اولش یه کم دلهرهآور به نظر بیاد ولی اگه با برنامهریزی درست کار خودتونو شروع کنید، ریسک اون خیلی کم میشه و نباید نگران باشید.
ممکنه کارفرمای قبلی شما چند تا مشتری بهتون معرفی کنه یا شایدم خودش اولین مشتری شما باشه. اما به هر حال قبل از اینکه تصمیم بگیرین کار قبلی خودتونو ترک کنید، حتما باید مطمئن بشید که همه جوانبو در نظر گرفتید. ترجیحا باید یه مقدار پسانداز هم برای مواقع اضطراری و ماههای کم رونق برای خودتون کنار بزارید.
به این ترتیب، بعد از یه برنامهریزی درست و اطمینان از این که میتونید به عنوان یک فریلنسر کسب درآمد کنید، کار قبلیتونو ترک کنید و یه فریلنسر حرفهای بشید.
برگرفته از دیجیتال فریلنسر