چطور بهعنوان یک فریلنسر درآمد بیشتری کسب کنید
وقت نداری مقاله رو بخونی؟ پلی کن و مقاله رو گوش کن.
همه میدونن که حجم کار یه فریلنسر، روال مشخصی نداره، یعنی یه موقع پیش میاد که چندین کار همزمان داره و تو مقاطعی هم هیچ کاری برای انجام دادن نداره. دو سال پیش، اتحادیه فریلنسرها گزارشی منتشر کرد که توی اون اشاره شده بود ۳۴ درصد نیروی کار آمریکا که میشه حدود ۵۳ میلیون نفر، به عنوان فریلنسر فعالیت میکنن. مهمترین چالشی که توی این گزارش در مورد گسترش بیشتر فریلنسینگ مطرح شده، اینه که فریلنسرها درآمد مشخص و ثابتی ندارن و پیدا کردن کار هم براشون آسون نیست. اما از طرف دیگه، کسب درآمد اضافی و امکان برنامهریزی انعطافپذیر، محرک اصلی خیلی از افراد برای رو آوردن به فریلنسینگه. بنابراین ما باید یه تعادلی بین این دو مسأله ایجاد کنیم.
گرچه به طور معمول، شما به عنوان یه فریلنسر، یه موقعهایی کار کمتر و یه موقعهایی هم چندین کار همزمان دارین، اما روشهایی وجود داره که میتونین با استفاده از اونا درآمد خودتون رو بیشتر کنین. ممکنه هدف اصلی شما کسب درآمد بیشتر نباشه، در این صورت به شما کمک میکنه بیشترین استفاده رو از زمان هایی که کار زیادی ندارید بکنید. به عنوان مثال زمان بیشتری رو برای خودتون آزاد کنید تا بتونید روی کارای مورد علاقهاتون وقت بزارین، برای آینده کاری خودتون برنامهریزی کنید، یا اینکه اصلا استراحت کنین.
بدیهیه، اولین راهکاری که برای کسب درآمد بیشتر به ذهن همه ما میرسه، اینه که بیشتر کار کنیم. اما با این راهکار شما مسلما به مرور انرژی خودتون رو از دست میدید و توی کارتون موفق نمیشید. به این ترتیب ممکنه درآمدتون رو هم از دست بدید. به علاوه، از آزادی و انعطافپذیری که جزء مزایای فریلنسینگ به حساب میاد، هم هیچ بهرهای نمیبرید. پس بیایید به جای اینکه ساعت کار خودتونو بیشتر کنید، با این پنج راهکار درآمد بیشتری کسب کنید!
سعی کنید تمرکز شما بیشتر روی کارهای گرون قیمتتر باشه
به مرور زمان و با کسب تجربه و تعامل با انواع مشتریهای خوش برخورد و مسئله دار، همه ما متوجه میشیم که چه کارهایی برای ما درآمد بیشتری داره، بدون اینکه لازم باشه وقت بیشتری براشون صرف کنیم. همین طور متوجه میشیم که کدوم کارا نیاز به صرف زمان و فعالیت ذهنی بیشتری دارن، در حالی که به تناسب، درآمد بیشتری عاید ما نمیکنن. بنابراین برای کسب درآمد بیشتر، سعی کنید کارهای کم ارزش رو کنار بزارید و روی کارهای گرون قیمتتر تمرکز کنید.
لازم نیست برای اینکه متوجه بشین کدوم کار در ازای فعالیت ذهنی و زمانی که صرف میکنید، درآمد بیشتر و کدوم یکی درآمد کمتری داره، فقط از ذهنتون کمک بگیرین؛ بهتره تجربههای خودتون با مشتریای مختلف رو یه جا یادداشت کنید. از اینکه قبل از شروع کار و در حین انجام کار به چه صورتی با شما تعامل میکردن، نکاتی مهمی رو میتونید متوجه بشید. در واقع الگوی رفتاری مشتریان معمولی و اونایی که یه مقدار توی کار جنجالی برخورد میکنن، دستتون میاد.
ساختار و نوع قراردادی که برای انجام یه کار در نظر گرفته میشه هم روی قیمت اون تأثیر میزاره. چه شما اجرت کارتون رو به صورت ساعتی تعیین کنید یا با یه نرخ مشخص و ثابت، بر حسب پیشرفت کار، چه طی چند مرحله مبلغ تعیینشده رو دریافت کنین یا توی یه مرحله و بعد از تحویل نهایی، بسته به نوع کاری که دارید انجام میدید، میتونید درآمد بیشتری کسب کنید. مسلماً به مرور زمان و کسب تجربه، شما متوجه میشید که کدوم کار رو ساعتی قرارداد ببندید بهتره و کدوم رو با نرخ ثابت. به عنوان مثال، برای یه طراح لوگو در مقایسه با یه کپیرایتر، نرخ ثابت و پرداخت یه مرحلهای حق الزحمه به صرفهتره. با دقت روی نکاتی که ما برای شما توضیح میدیم، میتونید تشخیص بدید که بهترین نوع قرارداد برای هر کدوم از کارهای مختلفی که انجام میدید کدومه.
روند کاری خودتونو با مشخص کردن فرآیندها و در واقع دستهبندی بخشهای مختلف، ساده کنید
همونطور که قبلا هم براتون توضیح دادم، زمان برای یه فریلنسر، به معنی واقعی کلمه حکم همون پول رو داره. هرچی شما بتونید فرآیندهای کاری خودتونو بیشتر مشخص کنید و با تفکیک اونا تا حد ممکن سادهترشون کنید، میتونید توی زمان کمتری کار خودتونو انجام بدین. همونطور که کارهای کم ارزشتر رو از لیست فعالیتهای خودتون حذف میکنید، باید کارهای پرمشغله رو هم به همین ترتیب کنار بزارین. وقتی روی پروژههای مختلف کار میکنین، بخشهای مختلفی که توی اونا تکرار میشن رو دقیق شناسایی کنید و یه ساختاری برای خودتون درست کنید که بتونید به راحتی از این بخشها توی پروژههای بعدی استفاده کنید. به این ترتیب هم سرعت کارتون بالا میره و هم زحمت اون کمتر میشه. برای مثال سیو کردن تمپلیتهای طراحی توی InDesign، ساختن شورتکات برای برنامههای مطلوبتون، سیو کردن تکست اسنیپتها و موارد مشابه دیگه.
اگر مدل کار شما طوریه که بخشهای تکراری نداره، روشهایی پیدا کنید که عملکرد سایر کارهای شما رو بهتر میکنن. به عنوان مثال، رباتهای زیادی وجود دارن که شما میتونید از اونا برای ساده کردن کارهای اداری، جلسات، معیارهای نظارتی و موارد مشابه دیگه استفاده کنید. به این ترتیب شما زمان بیشتری برای وقت گذاشتن روی کارهایی که کل نیوپورت، استاد دانشگاه جورج تاون اسمشو “deep work” یا «کارهای عمیق» گذاشته، به دست میارین و زمان کمتری رو روی کارهای «کم عمق» یا “shallow work” صرف میکنین. (منظور از کارهای عمیق، کارهای با ارزش و خلاقانهاس، کارهای کم عمقم به کارهای وقتگیر گفته میشه).
برای کسب درآمد جنبی، در کنار کار اصلیتون، پروژههای کوچکتر انجام بدین یا سعی کنید خدمات خودتون رو با توسعه بیشتر، به محصول تبدیل کنید.
اگه به تجربههای کارآفرینان مختلف مراجعه کنید، متوجه میشید که خیلی از اونا برای خودشون چند تا منبع درآمد ایجاد کردن. بعضی از اونا حتی تونستن یه راهی پیدا کنن که از ترکیب کارهای مورد علاقهشون با فریلنسینگ پول در بیارن. بعضی دیگه هم تونستن خدماتی رو که از طریق فریلنسینگ ارائه میدن، به محصول تبدیل کنن. در واقع همه اونا روشهای مختلفی برای کسب درآمدهای جنبی در کنار کار اصلی خودشون پیدا کردن.
حالا شما ببینید میتونید مهارتهاتون رو به کار بگیرین و محصولی بسازید که مردم به اون نیاز دارند؟ به این فکر کنید که یکی از خدمات یا مهارتهای خودتون رو به یه ابزار، یه دوره آموزشی، یه جلسه مشاوره، یه e-book یا یه کتاب معمولی تبدیل کنید، نمونههای مختلفی از این دست وجود داره که مثلا یه فریلنسر میاد توی یه جلسه، تجربیات خودشو به عنوان راهنمایی و مشاوره برای دیگران مطرح میکنه و از این طریق یه منبع درآمد جنبی برای خودش ایجاد میکنه.
پروژههای جانبی دیگهای هم وجود دارن که میشه بهشون به عنوان یه منبع درآمد جنبی نگاه کرد. نمونه بارزش عکاسا و تصویرسازای مجلات هستند که کارهای خودشونو توی سایتهایی مثل مارکت پارسکدرز، عکس باکس دات آر یا استاک فوتو دات آی آر آپلود میکنن و به فروش میرسونن.
مشتریهای بیشتری برای خودتون پیدا کنید
خوب تا اینجا متوجه شدین که باید کارهای کم قیمتتر رو کنار بزارید و روی کارهای گرون قیمتتر تمرکز کنین. اما چه طوری میشه این کارا رو پیدا کرد؟ طبق گزارش اتحادیه فریلنسرها، ۶۹ درصد فریلنسرها معتقدند که تکنولوژی، پیدا کردن کارای فریلنسری رو سادهتر کرده. یه راه میتونه جستجوی لیست کارها توی پلتفرمهایی مثل پارسکدرز باشه. مهم اینه که بتونید برند خودتونو بسازید و تا حدی توی گروهی که دارید فعالیت میکنید، شهرت کسب کنید.
همینطورم میتونید یه طوری خودتونو برای کارهایی که تمایل بیشتری برای انجامشون دارید، جلوی چشم مشتریهای مختلف قرار بدید تا شما رو راحتتر پیدا کنن. به این ترتیب، شما بدون اینکه کار زیادی انجام داده باشین، تعداد زیادی مشتری بالقوه برای خودتون به دست میارین. به عنوان مثال، کارفرماها یا خریدارن الان میتونن روی پلتفرمهایی مثل پارسکدرز، بر اساس نیازها و تخصصی که لازم دارن، بین فریلنسرها جستجو کنن و برای هر کدوم که مایل بودن پیام بزارن و دعوتنامه ارسال کنن. به این ترتیب، فریلنسرهای مختلفی پیشنهاد خودشون رو برای انجام کار مورد نظر ارسال میکنن و خریدار با مرور پروفایل و رزومه کاری پیشنهاددهندگان، همین طورم قیمت پیشنهادی اونا، مناسبترین مورد رو انتخاب میکنن و باهاش قرارداد میبندن. همین جا یه نکته کلیدی برای فریلنسرها مشخص میشه که حتماً باید یه پروفایل جذاب و رزومه کاری مناسب داشته باشن و مهارتهای خودشونو توی اون به طور واضح ذکر کرده باشن.
برای اینکه پروفایل شما بین دیگران برجسته باشه، باید برای خریدارن مشخص کنید که در صورت همکاری با شما چه چیز خاصی نصیبشون میشه. یعنی خدمات ویژه خودتونو برای انجام کار خریدارن، همین طورم نقاط قوتی که دارین رو مشخص کنید. میتونید به بهترین کارهای گذشته خودتون هم اشاره کنید و در صورت نیاز براشون ریفرنس بزارید تا توی تصمیم خریدار، تأثیر مثبتی بزاره. یادتون باشه، خریدارها میخوان مطمئن بشن که راحت میتونن با شما کار کنن و شما به اندازه کافی مسئولیتپذیر هستین که کار اونها رو در موعد مقرر و با کیفیت مطلوب تحویل بدین.
مشتریان فعلی خودتون رو ترغیب کنید تا همکاری بیشتری با شما داشته باشن
اگر احساس میکنید که یه رابطه کاری مناسب با مشتریان فعلی خودتون دارین و از همکاری با اونا واقعا لذت میبرین، خیلی لازم نیست که دنبال مشریان جدید برای خودتون باشید. به جای این کار، سعی کنید تا حد ممکن حجم کاراتون رو با این افراد بیشتر کنید. یعنی با مشتریهاتون صحبت کنید ببینید بر اساس مهارتهایی که دارین دیگه چه خدماتی میتونید بهشون ارائه بدید. اگه تونسته باشید ارزش کاریه خودتون رو برای اونا ثابت کرده باشید، همین طورم یه رابطه کاری سالم برقرار کرده باشید، این روش سادهترین راه برای گرفتن کار بیشتر و به تبع اون، کسب درآمد بیشتره.
به طور مشابه، اگر دیدید که حجم کاری شما به حدی رسیده که تا هفته آینده یا حتی ماه آینده وقت برای انجام کار بیشتر ندارید، یعنی دیگه میتونید نرخ انجام کاراتون رو بالاتر ببرید. قراردادهاتون رو بازبینی کنید و برای خریدارانتون مشخص کنید که از همکاری با شما چه منفعتهایی میبرن. یه درخواست واضح تو ذهنتون داشته باشید و طوری مطرحش کنید تا اونا به سادگی به شما پاسخ مثبت بدن. اگه بتونید بهشون ثابت کنید که با همکاری با شما توی کسب و کارشون موفقتر میشن، بدون اکراه حاضر میشن که مبلغ بیشتری برای پروژهها و کارهای شما بپردازن.
همه این مواردی که با هم مرور کردیم، بستگی به اولویتبندی شما داره.
اگر میخواین به عنوان یه فریلنسر، درآمد بیشتری داشته باشین، ابتدا باید تعیین کنید که چه فعالیتهایی برای شما عایدی بیشتری داره، بعد باید اون فعالیتها رو اولویتبندی کنید. این کار هم مثل خیلی از امور روزمره دیگه، در واقع یه فرآینده. شما در طول این مسیر چیزای زیادی یاد میگیرید. یادتون باشه، با یه پروفایل شاخص و رزومه کاری مناسب و تمرکز دقیق روی نوع کار مورد نظرتون، میتونید مسیر رشد فعالیتهای حرفهایه خودتونو به خوبی طی کنید، درآمد بیشتری کسب کنید و کارهایی رو انجام بدین که برای شما لذت بیشتری دارن.
شما چه راهحلهایی رو برای افزایش درآمد پیشنهاد میدین؟ راه حلهاتون رو باهامون به اشتراک بزارین.
وقت نداری مقاله رو بخونی؟ پلی کن و مقاله رو گوش کن.