۶ نکته مهم برای پرهیز از انتخاب فریلنسر نامناسب
وقت نداری مقاله رو بخونی؟ پلی کن و مقاله رو گوش کن.
انتخاب فریلنسر نامناسب، میتونه به جریان کار شما لطمه وارد کنه، بهرهوری شما رو پایین بیاره و از همه بدتر موجب اتلاف بودجه شما بشه. به همین دلیل، انتخاب درست فریلنسر برای رشد یه کسبوکار از اهمیت زیادی برخورداره و خریداران باید در این انتخاب دقت لازم رو داشته باشن.
فریلنسر مناسب برای کار شما، یه فرد متخصص در زمینه کاری مورد نظر شماست، بنابراین فقط لازمه که با فرآیندهای داخلی و ابزار کار شما آشنا بشه تا کارو به نحو احسن انجام بده. به علاوه این موضوع برای شما یه مزیت عمده داره، اونم اینه که دیگه لازم نیست انواع هزینههای استخدام یه کارمند تمام وقت رو تقبل کنین. بدیهیه که شما تمایل دارین با فریلنسری همکاری کنین که تعامل مناسبی داشته باشه و بتونه در دراز مدت این همکاری رو با موفقیت ادامه بده. اما باید توجه داشته باشید که همکاری با یه فریلنسر ممکنه برخلاف استخدام یه کارمند تمام وقت، به صورت موقتی نیازمندیهای شما رو برآورده کنه.
وقتی شما فریلنسر مورد نظر خودتونو پیدا کردین، ممکنه هیچوقت نخواین که اون همکاریشو با شما قطع کنه. ولی به هر صورت همیشه باید تمام جوانب و اتفاقات ممکن رو مد نظر داشت تا موقع کار همه چی قابل کنترل باشه. برای همین ما تصمیم گرفتیم امروز توی سایت فریلنسر دات آر، مرجع آموزشی فریلنسینگ، آزادکاری و دورکاری، ۶ تا نکته مهم رو با شما عزیزان در میون بزاریم که با دونستن اونا بتونید بهترین فریلنسرها رو برای همکاری و انجام پروژههاتون انتخاب کنین.
نکته اول: یه شرح مختصر در مورد پروژهتون بنویسید
ممکنه شما دقیقاً ندونید که به چه تخصصی نیاز دارین، یا ممکنه تصورتون اشتباه باشه، یعنی مثلاً فکر کنید که برای انجام پروژهتون یه متخصص تو زمینه الف نیاز دارین، در حالی که واقعاً یه متخصص تو زمینه ب میتونه کارتون رو بهتر انجام بده. بنابراین بهتره تمرکزتون روی اهدافتون باشه و جزئیات کار رو بطور واضح و مختصر توصیف کنید. مشخص کنید که دنبال چی هستین و دلیلشو هم ذکر کنید. به این ترتیب، خود فریلنسرهای متخصص، متوجه میشن که نیاز اصلی شما چیه و در صورتی که مهارت لازم برای همکاری با شما رو داشته باشن، بهتون پیشنهاد میدن.
نکته دوم: برای انتخاب بهتر، رزومه کاری و نمونه کارهای قبلی فریلنسرها رو به طور دقیق مطالعه کنید
اولین کاری که شما احتمالاً برای انتخاب یه فریلنسر انجام میدین، اینه که کارهای قبلی اونو یه مرور کلی میکنین. اما توجه داشته باشین که این کافی نیست. وقت بیشتری بزارین و کارهای قبلی فریلنسرهای مورد نظرتون رو عمیقتر بررسی کنید. حتی اگر نیاز بود چند تا نمونه کار از اونا درخواست کنین. برای خودتون مشخص کنید که چی لازم دارید و چی و لازم ندارید. بعد ببینید که فریلنسرهای توی لیستتون ویژگیهای مورد نظر شما دارن یا نه.
مهمتر از همه، سؤالات مختلفی در مورد روند کاری اونا بپرسین. مثلاً نظرشون رو در مورد یه پروژه خاص یا مشتریهای قبلی که داشتن بپرسین، همین طورم در مورد کارهایی که قبلا انجام دادن. این سوال جوابها به شما کمک میکنه تا میزان خلاقیت و کارایی اونا دستتون بیاد. در ضمن متوجه میشین که چه مدل کارهایی رو دوست دارن انجام بدن و چقدر حس همکاری و مسئولیتپذیری دارن و برای همکاری با شما مناسب هستند یا نه.
آیا واقعاً دنبال یه فرد مستقل هستین که پروژه شما رو از مرحله ایده تا اجرا مدیریت کنه؟ یا میخواین فقط تو روند تصمیمگیری به شما کمک کنه؟ در اصل، هدف اینه که متوجه بشید اونا با روند کاری شما سازگاری دارند یا میتونید با کمکشون یه روند مطلوب برای رسیدن به بهترین نتیجه پیدا کنید. در غیر این صورت باید به فکر همکاری با یه فریلنسر دیگه باشید.
نکته سوم: پروژههایی که قبلا انجام دادند رو با دقت بررسی کنید.
به طور معمول، فریلنسرها توی رزومه خودشون، از پروژههایی که تنها یک بخش کوچیکی ازش رو انجام دادن هم نام میبرن. برای همین بهتره که در مورد این پروژهها ازشون سوال بپرسین تا دقیقتر متوجه بشین نقش اونا توی پروژههایی که نظر شما رو جلب کرده، چی بوده. نظرات خریدارن قبلی در این ارتباط میتونه به تصمیمگیری شما کمک کنه. اگر یه فریلنسر توی پروژههای قبلی خودش نتونسته باشه درست زمانبندی پروژهها رو رعایت کنه، پروژهها رو ناقص یا با کیفیت پایین تحویل داده باشه، خیلی براش سخته که بتونه شما رو به چیزی یا کسی ارجاع بده که بتونه شما رو قانع کنه.
نکته چهارم: طی روند انتخاب فریلنسر، سعی کنید با هم در ارتباط باشین
زمانی که در حال انجام مکالمات اولیه برای انتخاب فریلنسر هستین به صورت مکرر با هم در ارتباط باشین. در این ارتباطات به این نکته توجه کنید که آیا به موقع و با حوصله به سوالهای شما پاسخ میده؟ آیا تمایل داره خودش رو با شیوه کاری شما هماهنگ کنه و در دسترس باشه؟
از طرفی اگر متوجه شدین که فریلنسر مورد نظرتون توی یه ساعتهایی از روز راحتتره که باهاتون در ارتباط باشه یا موارد این چنینی شما هم تلاش کنید خودتون رو با شرایط اون تطبیق بدین. همین به شما نشون میده که چقدر میتونید با هم تفاهم داشته باشین و اختلاف و سوءتفاهم در آینده براتون بوجود نیاد.
نکته پنجم: مراقب باشید که علائق شخصی شما، روی تصمیمتون اثر نزاره
خلاصه بگم، تا دیدین که مثلاً یه فریلنسر هم شهری شماست، دیگه بقیه ویژگیها رو فراموش نکنین و فقط به همین دلیل باهاش همکاری نکنین. درسته که همه دوست دارن با کسی همکاری کنن که از لحاظ فرهنگی و علائق شخصی به هم نزدیکترن، اما این دلیل اصلاً کافی نیست که اون فرد رو به عنوان بهترین گزینه برای انجام کارتون در نظر بگیرین. همیشه باید یه تعادلی بین مهارتها و ویژگیهای شخصیتی فرد مورد نظر شما وجود داشته باشه. اگه بخواید فقط با دوستان یا افرادی که از نظر اخلاق و شخصیت سازگاری زیادی با هم دارین همکاری کنین، باید قبول کنین بعد از یک ماه که متوجه شدین تخصص مورد نظر شما رو ندارن، برمیگردین سر خونه اول برای استخدام یه فریلنسر جدید، علاوه بر اینکه زمان خودتون رو از دست دادین.
اگر واقعاً کسی رو پیدا کردین که دوست دارین باهاش همکاری کنین ولی تخصص مورد نظر شما برای این پروژهتون رو نداره، بزارینش توی لیست فریلنسرهای مورد پسند خودتون برای کارها و پروژههای بعدی.
نکته ششم: مراقبت باشید که هیچوقت از روی هیجان با یه متخصص قرارداد همکاری نبندین
نقطه مقابل همکاری به خاطر همشهری بودن، همکاری به خاطر مهارت خیلی زیاده یه فریلنسره. یعنی شما تصمیم میگیرن با یه فریلنسر درجه یک همکاری کنین که شاید اصلاً به اون تخصص بالاش نیازی نداشته باشین. این انتخاب شما باعث میشه بعد از یک ماه تصمیم بگیرین همکاریتون رو قطع کنین، چون نمیتونین از پتانسیلهای بالای اون به درستی برای پروژهتون استفاده کنید. در حالی که اون فریلنسر متخصص هیچ تقصیری نداره. اگر مهارتهای یه فریلنسر شما رو هیجانزده کرده و دوست دارین که حتماً باهاش همکاری داشته باشین، اول باهاش گفتگو کنید و ببینید چطوری میتونه به شما توی پروژه فعلیتون کمک کنه. اگر نمیتونست کمک خاصی انجام بده، درست مثل حالت قبل بزارینش توی لیست فریلنسرهای مورد پسند خودتون برای کارها و پروژههای بعدی. ممکنه همینطور که پیش میرین و کسب و کارتون رشد میکنه، شرایط مناسب برای همکاری با اون رو پیدا کنید.
اگه شما واقعاً به دنبال یه فریلنسر متخصص و مسئولیتپذیر میگردین،
حتماً به سایت پارسکدرز سر بزنید و پروفایل فریلنسرهای این سایت رو به همراه نمونه کارها و نظرات خریداران قبلی مرور کنید. تعداد بالای پروژههای انجام شده توی این سایت، نشون دهنده فضای کاری مناسب و مسیر درستیه که در پیش گرفته شده. شما هم میتونید با عضویت و تعریف پروژههاتون توی این سایت، هم باعث شید که بازار کار آنلاین رونق بیشتری پیدا کنه و هم با قیمتهایی کاملاً مقرون به صرفه، پروژههای مورد نظرتون به دست متخصصین واقعی انجام بشه. سازوکار مدیریت و اداره سایت پارسکدرز به گونهای ترتیب داده شده که خریداران با کمترین ریسک ممکن مواجه هستن و به راحتی میتونن فریلنسر مناسب رو برای انجام کارشون انتخاب کنن. کافیه یه پروژه توی این سایت تعریف کنید تا بهتر متوجه بشید.