روشهای غلبه بر تنهایی بهعنوان یک فریلنسر
وقت نداری مقاله رو بخونی؟ پلی کن و مقاله رو گوش کن.
احتمالاً شما به عنوان یک فریلنسر، تا حالا با این سوالات مواجه شدین که:
- چطوری نظم و انضباط خودتون میتونید حفظ کنید؟
- چطوری باید همهی کارها رو مدیریت کنید؟
- یا اینکه چی کار کنید تا کمتر احساس تنهایی بهتون دست بده.
اینا چالشهایی هستن که معمولاً اغلب فریلنسرها با اونا روبرو میشن، اما باید توجه داشت که این مشکلات، ارزش چیزی که در ازاشون بدست میآورید رو دارن. غلبه بر این چالشها سادهاس، به شرطی که اونا رو به عنوان بخشی از کار بپذیرید و سعی کنید کنترل اونا رو بدست بگیرید.
به عنوان یک فریلنسر که از راه دور و توی منزل کار میکنه و اکثر دوستان و خانواده شغل اونو به درستی درک نمیکنن، شما فرصتها و چالشهای متفاوتیو نسبت به دیگران تجربه میکنید.
جامعه و مدرسه، ما رو به اندازه کافی برای کنار اومدن با تنهایی در حین کار، آماده نمیکنن. چون طبق روال قدیم، فرض بر اینه که بعد از فارغالتحصیلی، همه ما در محیطی خارج از منزل مشغول به فعالیت میشیم؛ اما همونطور که میبینیم، برای تعداد رو به رشدی از افراد مختلف، شرایط اینگونه نیست.
با توجه به افزایش گرایش به فریلنسینگ بهعنوان یک شغل مناسب، یه نگرانی در مورد احساس تنهایی فریلنسرها پیش اومده، راهکارهای مختلفی هم برای غلبه بر اون توصیه شده.
اهمیت این موضوع در اینه که تنهایی میتونه برای سلامتی افراد هم مضر باشه و هم مفید! به همین دلیل ما در اینجا چند راهکار ساده رو به شما معرفی میکنیم تا با استفاده از اونا بتونید شرایط کاری بهتریو به عنوان فریلنسر برای خودتون ترتیب بدین و اطمینان حاصل کنید که توی دام تنهایی گرفتار نمیشید.
راهکار اول: محل کار خودتونو تغییر بدید.
تعویض محل کار به این معنی نیست که باید به صورت تماموقت به یک فضای کاری مشترک برید یا اینکه هر روز به صورت تمام وقت، بیرون از خونه کار کنید. فقط کافیه که برای جلوگیری از احساس تنهایی، به صورت آگاهانه تلاش کنین که با دیگران ارتباط برقرار کنید.
نتایج یه سری از تحقیقاتی که در این مورد انجام شده، نشون میده بخش عمدهای از افرادی که به حس تنهایی خودشون غلبه کردن، به صورت نیمه وقت توی محیطهای کاری مشترک کار میکنند.
اگه دور و بر شما چند نفر آدم خلاق وجود داشته باشه، همینطورم افرادی که برنامههای کاری متنوع و انعطافپذیرو دوست دارن، در کنار اونا شما خیلی سریع انگیزه پیدا میکنین که کارتونو به سرانجام برسونید. اینگونه محیطها، با نوع خاصی از انرژیی که دارند به تجدید نیروی شما کمک میکنن و باعث میشن که بخواید کاراتونو پیگیری کنید تا به نتیجه برسن. یه حسن دیگه این جور محیطها هم اینه که چون افراد دیگه میتونن صفحه مانیتور شما رو ببینن، احتمالاً دیگه به شبکههای اجتماعی سر نمیزنید، برای همین فرصت بیشتری برای انجام کارتون به دست میارین.
افراد مختلفی وجود دارن که برای خودشون محیطهای کاری مشترک ایجاد میکنند. بعضی از اونا با فریلنسرها توی جاهای مختلفی ملاقات میکنن یا دورهمیهایی ترتیب میدن و از تجربیات هم استفاده میکنن. همین ملاقاتا و نشستهایی که فریلنسرها با هم دیگه دارن، به عنوان یه منبع انرژی کمکشون میکنه که هم احساس تنهایی نکنن و هم با نشاط بیشتری کارشونو انجام بدن.
همینکه توی کافیشاپها و کتابخونهها حضور پیدا میکنید، به شما کمک میکنه که احساس اجتماعی بودن بیشتری داشته باشید.
شاید اولین فکری که به ذهنتون برسه این باشه که به اندازۀ حضور در یک فضای کار اشتراکی پول ندارید. این اصلاً اشکالی نداره. فضای کار اشتراکی خیلی فراگیر شده و حالا هر شهری تعداد مختلف و متنوعی از اون رو دارند. اگر نتونستید یک فضا با قیمت مناسب برای خودتون پیدا کنید، احتمالاً بهتره به کتابخونه و کافی شاپ مراجعه کنید.
راهکار دوم: توی برنامههاتون، یه وقتی هم به فعالیتهای اجتماعی مفید، اختصاص بدید.
اگه برنامههای روزانه خودتونو یادداشت میکنید، در کنار زمانهایی که برای کارای مختلفتون در نظر میگیرین، برای فعالیتهای اجتماعی مفید، ورزش و زمان استراحت هم برنامه ریزی کنید. اگه میخواید جزو افراد موفق باشید باید از زمان خودتون حداکثر بهرهبرداری ممکنو انجام بدین.
نوشیدن قهوه و چای یا قدم زدن با دوستان، همکاران یا مشتریان به شما کمک میکنه که انرژی بگیرین و با تنهایی مبارزه کنید. اگه بخشی از اوقات خودتونو توی جامعه و در کنار دوستان سپری کنید، راحتتر و با تمرکز بیشتری میتونید برای کارای خودتون برنامهریزی کنید.
شرکت کردن شما توی رویدادهای حرفهای و تخصصی هم در این زمینه به شما کمک میکنه. با انجام این کار علاوه بر اینکه به صورت حضوری با دیگران ملاقات میکنید، این فرصتو پیدا میکنید که با افرادی از درون یا بیرون حرفه تخصصیتون، روابط پایداری ایجاد کنید.
راهکار سوم: با مشتریهای خودتون ملاقات حضوری داشته باشید.
علاوه بر برقراری ارتباط با فریلنسرهای دیگه، داشتن جلسات رو در رو به صورت زنده یا از طریق چت تصویری با مشتریان میتونه از ایجاد تنهایی جلوگیری کنه. همین طورم باعث میشه که برای فعالیت توی محیطهای کاری، احساس دلتنگی نکنید.
سعی کنید موقع ملاقات با مشتریان، با اونا ارتباط نزدیکتری برقرار کنید. در مورد تعطیلات آخرهفته، آخرین کتابی که خوندن یا فیلمی که دیدن باهاشون صحبت کنید. نشون دادن علاقه به مشتریان، روابط شمارو محکمتر و عمیقتر میکنه. به این ترتیب، به واسطه ارتباط خوبی که با مشتریاتون برقرار کردین، با احساس مسئولیت و انگیزه بیشتری روی پروژهها کار میکنید. کلاً همکاری و همفکری باعث میشه ایدهها قویتر بشن و انجام کارم هیجان انگیزتر باشه.
راهکار چهارم: یه سرگرمی یا فعالیت فوقبرنامه برای خودتون در نظر بگیرین.
شرکت کردن توی دورههای آموزشی و فوق برنامه به شما کمک میکنه تا بتونید ارتباط بهتری با مشتریان برقرار کنید.
انتخاب یه سرگرمی که شما را مجبور کنه با افراد دیگهای، خارج از فضای تخصصی خودتون زمان بگذرونید، میتونه باعث تحریک خلاقیت شما بشه. در واقع این تجربه، شیوههای جدیدیو برای برخورد با مشکلات به شما یاد میده و در عین حال فرصتی ایجاد میکنه که توی اجتماع با افراد مختلفی وقت بگذرونید، بدون اینکه احساس کنید باید کار کنید.
بنابراین آموزشگاههایی رو پیدا کنید که توی اونا مهارتهای جالب و مفرحی مثل خطاطی، نجاری، آشپزی یا هر چیز دیگهای که بهش علاقمند هستیدو آموزش میدن. شما باید سرگرمیهای جدیدیو آزمایش کنید تا بتونید موردی که واقعا ازش لذت میبریدو پیدا کنید.
گزینه دیگهای که در این ارتباط وجود داره اینه که بخشی از اوقات فراغت خودتونو صرف تقویت مهارتهایی کنید که به کار شما مربوط میشن.
از کلاسهای ورزشی هم برای اوقات فراغتتون غافل نمونید. سعی کنید که عادت کنید به طور منظم به کلاسای ورزشی برید. این یه روش سالم برای رسیدن به هر دو هدفیه که ما تلویحاً در موردشون صحبت کردیم، یعنی حضور بیشتر توی جامعه و داشتن روابط اجتماعی مناسب، و همینطور داشتن بدن سالمتر و شادابتر.
راهکار پنجم: خودآگاهی خودتونو افزایش بدید.
ایجاد آگاهی در مورد اینکه وقت خودتونو چطور و با چه کسی میگذرونید، اولین قدم برای غلبه بر تنهاییه. اگر همه ساعتهای روزو در حال کار کردن هستید، سعی کنید آخر هفتهها رو به استراحت و خوشگذرونی اختصاص بدید. همه ما به استراحت نیاز داریم و اگه به این موضوع توجه نکنیم، دیر یا زود از کار خسته و دلزده میشیم. پس سعی کنید با توجه به این نکاتی که براتون توضیح دادم، یه تحول هر چند کوچیک توی امور کاری و روابطتون با دیگران ایجاد کنید تا دچار حس تنهایی و احیاناً افسردگی نشید.
راهکار ششم: حتی اگر حالش رو هم ندارید، باید به خودتون برسید.
وقتی که دچار حس تنهایی و افسردگی میشید، بیحالی و دلمردگی هم به سراغتون میآید. کاری که شما باید بکنید اینه که آگاهانه بر این عواطف غلبه کنید. مثلاً اگر همش حس خوابالودگی دارید، باید از روی تخت بلند شید و به سمت کارهاتون برید. اگر کاری ندارید برید بیرون و قدم بزنید. برای خودتون موسیقی بذارید و دلی تازه کنید. نباید اجازه بدید که این حس توی وجودتون رخنه کنه.
تا جایی که امکان داره با دوستی تماس بگیرید و ازش بخواید که باهاتون بیرون بیاد و وقت بگذرونه. شما نیاز دارید تا با افراد دیگه ارتباط برقرار کنید. این امکان رو از خودتون سلب نکنید.
راهکار هفتم: حیوون خونگی!
دقت کردین بیشتر برنامهنویسها و محتواکارها گربه دارن؟ هر حیوون خونگی توی این دنیای شلوغ میتونه جای یک دوست قابل اعتماد و مهربون رو برای شما پر کنه. اگر بخواید میتونید یکبار بهصورت امتحانی انجامش بدین.
راهکار هشتم: از اینستاگرام و توییتر بیا بیرون!
آدمها هیچوقت خود واقعیشون رو توی اینستاگرام نشون نمیدن و توییتر هم همیشه سیاهی داشته! در نتیجه وقتی خودتون رو غرق در این شبکههای اجتماعی میکنید، نباید انتظار روحیۀ شاد و پرانرژی از خودتون داشته باشید.
چیزی که شما نیاز دارین روابط اجتماعی واقعی و خارج از دنیای مجازی هست. پس این روابط رو بهوجود بیارین و سعی کنین از دنیای مجازی خارج شید.
اگر نمیتونید مدت زمانی که توی شبکههای اجتماعی میچرخید رو کنترل کنید، زنگ هشدار برای خودتون تنظیم کنید. همیشه به خودتون یادآوری کنید که این شبکهها چیزی رو به شما اضافه نمیکنن.
اگر نیاز به صحبت دارید، از خودتون دریغش نکنید!
احساسی که شما دارید خیلی طبیعیه. وقتی برای مدت طولانی توی یک جایی میمونید و به واسطۀ ددلاینها مجبور میشید یکسره کار کنید، طبیعتاً تنها میمونید و روابطتون کمرنگتر میشه. اما این حس از یک جایی به بعد حتی به کار کردن شما هم صدمه میزنه. ممکنه وقت کافی برای انجام کاری رو داشته باشید ولی چون زیادی تنها موندید دیگه حوصلۀ تموم کردنش رو نداشته باشید.
حتی در برخی موارد خیلی عواقب بدتری هم داره. پس با خودتون کنار بیاید. اگر دچار چنین مشکلی هستید حتماً با یک شخصی صحبت کنید و حال خودتون رو بهتر کنید. با خودتون رو راست باشید. حال خوب خودتون رو در اولیت بذارید و برای بهتر شدنش تلاش کنید.
جمعبندی
فریلنسری یک سبک زندگی خیلی قشنگیه! این امکان رو بهت میده تا همزمان توی سفر باشی و به کارات برسی. حتی میذاره در کنار خانوادهت مشغول کار کردن باشی! اما همیشه هم به روی خوبش محدود نمیشه!
گاهی اوقات انقدر درگیر پروژههای مختلف میشی که یادت میره باید برای خودت هم وقت بذاری و استراحت کنی! سعی کنین که همیشه در بین برنامههای کاریتون وقتی هم برای گردش و تفریح و طبیعتگردی هم بذارید.
شما چه کارهایی برای عوض شدن حال و هواتون میکنید؟ برای ما بنویسید.
برگرفته از blog.cloudpeeps.com