چند نکته برای اینکه فریلنسر بهتری باشیم.
وقت نداری مقاله رو بخونی؟ پلی کن و مقاله رو گوش کن.
کسب درآمد بهعنوان یک فریلنسر، کاملاً با داشتن یه شغل ثابت فرق میکنه. به عنوان یه فریلنسر شما رئیس خودتون هستید و مسئولیت کسب درآمد و رشد کسبوکارتون، تنها به عهده خودتونه. اگه به تازگی بهعنوان یه فریلنسر کارتون رو شروع کردین، مهمترین مسأله اینه که به توصیهها و پیشنهادهایی که میتونه به رشد بهتر و سریعتر شما کمک کنه با دقت گوش بدید و به اونا عمل کنید. اینجا قصد داریم هفت تا از این نکات رو برای شما عزیزان مطرح کنیم.
نکته اول: کیفیت کار نسبت به کمیت اون در اولویت قرار داره
همیشه روی کیفیت کارتون حساسیت زیادی داشته باشید و هیچوقت اون رو فدای هیچ چیز دیگهای نکنید. شاید پیش خودتون فکر کنید که هرچقدر بیشتر کار کنید، درآمد بیشتری هم کسب میکنید. ممکنه بهطور موقت و برای چند تا کار این اتفاق برای شما بیافته، اما مطمئن باشید که در درازمدت متضرر میشید، چون سابقه خوبی بین مشتریان خودتون بهدست نمیارید و اعتمادشون رو از دست میدید. واضحه که اگه کار شما کیفیت مناسبی نداشته باشه، کارفرما رو در مورد بهکارگیری مجدد شما مردد میکنه، در حالی که استخدام مجدد، همیشه بهترین فرصت برای بهدست آوردن درآمد پایدار و طولانی مدته. در مورد تواناییهای خودتون صداقت داشته باشید و تمام تلاشتون رو برای انجام پروژه بهکار بگیرید. در این صورت مشتری از کار شما تقدیر میکنه و به مشتری دائمی شما تبدیل میشه.
نکته دوم: برای انجام هر پروژهای قرارداد داشته باشید
شاید واژه «قرارداد» یه کم ترسناک به نظر برسه، اما درواقع قرارداد چیزیه که هم برای شما و هم مشتری، لازم و مفیده. به بیان ساده، قرارداد لیستی از توافقهای ساده و کوتاه است که منافع شما و کارفرما رو در راستای انجام پروژه به صورت کامل تأمین میکنه. این شامل شروط پرداخت، تضمین شما در مورد اینکه کار اصالت داره و کپیبرداری نیست و هرگونه شرط قابل توافق دیگهاس که میتونه توی یه قرارداد وجود داشته باشه. در واقع، قرارداد صرفاً یه سند رسمیه که این شروط رو تنفیذ میکنه، طوریکه هردوی شما مطمئن میشید که طرف مقابل نمیتونه کلاهبرداری کنه.
درصورتیکه توی وبسایتهای فریلنسینگ مثل پارسکدرز فعالیت میکنید، همون تعریف اولیه پروژه، پیامها و توافقات شما بهعنوان بندهای قرارداد تلقی میشه و در صورت لزوم و برای حل اختلاف، به اونا مراجعه میشه. این ویژگی، دردسرهای پیرامون نگارش و امضاء قرارداد رو از بین میبره و در صورت بروز مشکل و عدم توافق بین فریلنسر و خریدار، بدون نیاز به مراجعه به مراجع قضایی، مشکل رو با وساطت و داوری وبسایت، حل میکنه.
نکته سوم: دخل و خرج خودتونو متعادل کنید
وقتی تصمیم میگیرید که یه فریلنسر با بهرهوری بالا باشید، پیگیری درآمد و هزینههای بالقوه اهمیت زیادی پیدا میکنه. شما باید هزینهها و پرداختهای مشتریان رو از قبل محاسبه کنید. با این کار متوجه میشید که ماهانه چقدر درآمد دارید و برحسب اون دخل و خرج خودتون رو تنظیم میکنید.
شاید یکی از نقاط ضعف فریلنسینگ این باشه که جریان پول توی اون همیشه ثابت نیست، درواقع درآمد شما به تعداد و نوع پروژهها و همینطور بهرهوری شما بستگی داره؛ بنابراین اگه خوب کارکنید و پروژههای بزرگی بگیرید، این موضوع حتی میتونه یه نقطه قوت به حساب بیاد، چون احتمالاً میتونید بهتر از یه شغل ثابت، درآمد کسب کنید.
نکته چهارم: سعی کنید برای فعالیتهای ورزشی هم وقت بگذارید
ثابت شده که ورزش منظم، فعالیت و خلاقیت مغز رو تحریک میکنه و بالا میبره. باید سعی کنید حداقل روزانه یک ربع ورزش کنید. لازم نیست حتماً ورزشهای سنگین انجام بدید، صرفاً چند تا تمرین بدنی یا نرمش ساده بهصورت روزانه برای آمادگی ذهنی شما کفایت میکنه.
نکته کلیدی اینجا، کلمه «روزانه» است. اگه ورزش روزانه رو به یه عادت تبدیل کنید، خیلی سریع متوجه میشید که وقتی ورزش نمیکنید، چقدر کسل و تنبل هستید و خیلی وقتا کارتون رو با بیحوصلگی انجام میدید.
نکته پنجم: قیمت پروژه رو براساس مدت زمان انجام اون محاسبه کنید
یکی از مسائلی که فریلنسرها رو سردرگم میکنه، اینه که آیا باید تعرفه قیمت یکسانی برای پروژههای مشابه داشته باشن یا اینکه میتونن بر مبنای زمان صرف شده برای انجام یه پروژه، مبلغ اون رو تعیین کنن. محاسبه قیمت پروژه با توجه به مدت زمان انجام اون، واقعبینانهتر از اینه که صرفاً چون دو تا پروژه در بعضی موارد شبیه به هم هستند، باید مثل هم قیمتگذاری بشن. بنابرین بهتره قیمت مشخصی برای هر ساعتی که کار میکنید در نظر بگیرید و مبلغ پروژه رو براساس کل ساعتهایی که برای انجام اون صرف میکنید، محاسبه کنید.
نکته ششم: سعی کنید فراتر از توقع کارفرما عمل کنید
زمانی که مهلت تحویل پروژه رو مشخص میکنید، به این موضوع توجه کنید که بهتره سورپرایزهای خوشحالکننده برای کارفرما داشته باشید. خیلی از فریلنسرهای تازهکار وسوسه میشن که برای گرفتن پروژه و تحت تأثیر قرار دادن کارفرما، مهلت انجام پروژه رو خیلی کوتاه در نظر بگیرن، اما تجربه نشون داده که این اصلاً ایده خوبی نیست. همیشه به اندازه کافی از کارفرما مهلت بگیرید، اما سعی کنید کار رو طوری پیش ببرید که تا حد امکان، زودتر از اتمام مهلت پروژه تموم بشه. این نکته میتونه نشوندهنده شخصیت و حرفهای بودن شما باشه و چهبسا به خاطر همین موضوع، پروژههای بعدی این کارفرما به شما سپرده بشه.
نکته هفتم: برای انجام هر پروژهای از کارفرما پیشپرداخت بگیرید
اگه میخواید کسی از شما سوءاستفاده نکنه، گرفتن پیشپرداخت برای انجام پروژهها ضروریه. هر کاری که از شما خواسته میشه، باید حدود ۵۰% مبلغ انجام اونو بهعنوان پیشپرداخت طلب کنید. البته به مشتری هم بگید که اگه از کار شما راضی نبود، با کمال میل کل این مبلغ رو به اون پس میدید. شاید برای بعضیها یه کم سخت باشه که موقع شروع کار از کارفرما یه همچنین تقاضایی داشته باشن، اما خوشبختانه وبسایتهای فریلنسینگ مثل پارسکدرز این مشکل رو بهصورت کامل برطرف کردن. به این صورت که پیش از شروع کار، خریدار موظفه که مبلغ توافقشده رو در گرو سایت قرار بده و وجه با توافق طرفین بهصورت کامل یا فاز به فاز به حساب فریلنسر واریز میشه. با این سیستم، امنیت مالی طرفین بهصورت کامل تضمین میشه.
خلاصه
روزبهروز افراد بیشتری دارن بهعنوان فریلنسر توی بستر اینترنت کسب درآمد میکنن. هرچقدر که شما بیشتر به توصیهها و پیشنهادهای افراد باتجربه گوش بدید و از اشتباهاتشون عبرت بگیرید، بهتر میتونید از این فضا درآمد کسب کنید. همیشه سعی کنید مهلتی که برای انجام پروژهها تعیین میکنید، منطقی باشه و تمام تلاشتون رو بکنید که یه محصول یا خدمات باکیفیت به مشتری تحویل بدید. سعی کنید مدت کوتاهی رو بهصورت روزانه به ورزش اختصاص بدید و کارهای مالی خودتون رو براساس یه برنامه منظم انجام بدید. هیچوقت بدون تضمین برای پرداخت مبلغ پروژه، کار نکنید. فریلنسر بودن به این معنیه که شما همزمان، کارمند و رئیس خودتون هستید، بنابراین برنامه داشتن و نظم توی کار، خیلی به پیشرفت شما کمک میکنه.
اگه تمایل داشتین نکات بیشتری رو در این زمینه مرور کنید، ادامه مطلب رو در چند نکته برای اینکه فریلنسر بهتری باشیم-۲ بخونید.
برگرفته از Freelancer.com