عادتهایی برای بهبود بازدهی و انجام کارهای بیشتر
وقت نداری مقاله رو بخونی؟ پلی کن و مقاله رو گوش کن.
تصور کنید توی خونه و توی اتاق کارتون نشستین. یه فنجون قهوه تازهدم تو دستتونه و دارید با هیجان به روزی که در پیش دارید فکر میکنید. لیستی از کارهایی که امروز باید انجام بشنو نوشتهاید و آماده هستین که انجام بدین، همهاش هم به این فکر میکنید که باید یه جوری کسبوکار خودتونو رشد بدید، اما وقتی که روزتون تموم میشه، میبینید که کارهای خیلی کمی انجامشده.
این داستان برای شما آشنا نیست؟ نگران نباشین، شما تنها نیستنو این داستان هرروزه اکثر ماست.
اغلب مردم آرزو دارند که میتونستند کارهای بیشتری انجام بدن. چه تمایل داشته باشید که کارهای بیشتریو تو مدتزمان مشخصی انجام بدید و زمان هدررفتهتونو کاهش بدین، چه برای انجام کارها نیاز به انگیزه داشته باشین، عادتهای سادهای وجود دارن که به شما کمک میکنن.
ایجاد عادتهای خوب توی روند انجام کار و به دست گرفتن کنترل بازدهی و بهرهوری میتونه نقش مهمی توی موفقیت شغلی، خصوصاً برای فریلنسرها داشته باشه.
یادتون باشه، هیچوقت شروع کردن بهاندازهای که به نظر میرسه سخت نیست.
بیاید سبک زندگی خودمونو با ایجاد عادتهای خوب بهبود بدیم.
سبک زندگی فریلنسری بر اساس ایدهی «بدست آوردن زمان بیشتر برای انجام کارهای مورد علاقه» ایجاد شده. در واقع اساس فریلنسینگ، برقراری تعادل میان زندگی شخصی و کاریه. بنابراین خیلی مهمه که بتونیم کنترل کارهایی که به طور روزانه انجام میدیمو به دست بگیریم تا زمانهای هدررفته رو پیدا کنیمو بتونیم از اونا برای ساختن یک زندگی شاد و سالم، و درنهایت بالا بردن بهرهوری خودمون استفاده کنیم.
باید یه روتین یا روال روزانه برای خودمون ایجاد کنیم تا مثل یک چارچوب برنامه های مارو منظم کنه و کمک کنه تا کارهای بیشتریو ظرف یه روز انجام بدیم.
بدون داشتن یک روال روزانه بر اساس سبک زندگی سالم، ممکنه از نظر روحی و روانی آسیب ببینیم و همین باعث از بین رفتن انگیزه و بهرهوری ما میشه.
صبحها زود از خواب بیدار بشید.
اگه دوست دارید در طول روز، ساعتهای مفید بیشتری داشته باشید، ساعتهایی که بتوانید بدون حواسپرتی کارکنید، به این قانون طلایی که همیشه از بزرگانمونم شنیدیم، بیشتر توجه داشته باشید «سحرخیز باش تا کامروا باشی»
اگه واقعاً به دنبال زمانی در طول روز میگردید که مهارت جدیدی یاد بگیرید یا مثلا مقالهای برای وبلاگ شخصی خودتون بنویسید، تنها کاری که لازمه انجام بدید اینه که هرروز یکی دو ساعت زودتر از خواب بیدار شید و روز خودتونو شروع کنید.
واضحه که این زمان اضافه، شما رو به موفقیت نزدیکتر میکنه.
شاید یه کم ایدهآلیستی به نظر بیاد، اما فکر کنید هرروز ساعت ۶ از خواب بیدار شید، ورزش کنید، دوش بگیرید، صبحانه میل کنیدو تا قبل از ساعت ۸ صبح یک مقاله بنویسید.
در واقع ساعتی از روز که خیلیا در حال آماده کردن صبحانه هستن، بدن شما سرحال و بانشاطه و تقریباً نیمی از راهو برای انجام مهمترین کارهای روزانه رفتید.
مسلما یه مشتری اون ساعت از روز برای پیگیری کارای خودش تماس نمیگیره یا همکارها، درخواستی برای انجام کاری از شما ندارن، بنابراین میتونید با تمرکز و بدون حواسپرتی، یکی از کارای مهمتونو انجام بدید.
شاید اوایل، زود بیدار شدن یه کم سخت باشه، اما اگه به عادت تبدیل بشه، باعث میشه تا روز خودتونو به بهترین شکل ممکن آغاز کنید.
برای شروع و تغییر عادتهای خودتون به این توصیهها عمل کنید:
- صبح بعد از بیدار شدن به تلفن همراهتون دست نزنید.
- زمان خودتونو توی شبکههای اجتماعی هدر ندید.
- ایمیلهاتونو چک نکنید.
- پیامکهاتونم جواب ندید.
- به سایتهای موردعلاقهتون سر نزنید.
بهجای همه این کارا، برید دست و روتونو بشورید و یک لیوان آب بنوشید. شاید باور نکنین اما این کار، موثرترین راه سرحال شدن بعد از بیدار شدنه. من خودم شخصاً، عاشق کار کردن توی زمانهایی هستم که بقیه افراد خواب هستن.
داشتن این زمان، بدون حواسپرتی به معنی انجام کارهای بیشتر و باکیفیتتر برای کسبوکارمه.
اگر هنوز موفق نشدم در مورد قدرت زود از خواب بیدار شدن متقاعدتون کنم، خودتون امتحانش کنید. مطمئناً پشیمون نمیشید. معمولا وقتی که روزتونو با بازدهی بالا شروع میکنید، بقیه روز به همین منوال پیش میره.
سعی کنید ورزش رو به برنامه روزانه خودتون اضافه کنید.
زمانی که شما ورزش میکنید، گردش خون توی مغزتونو بیشتر میکنید. هر چی خون بیشتری توی مغز گردش داشته باشه، تمرکز و ارتباط برقرار کردن بین افکار راحتتر میشه. برای همین بهتره صبحها قبل از شروع به کار ورزش کنیم.
بعلاوه ورزش کردن به عنوان اولین کار توی روز باعث میشه که روز خودتونو با احساس مفید بودن شروع کنید. بعد از ورزش سطح انرژی و آمادگی ذهنی بالاتر میره که باعث میشه کارها رو با کیفیت بهتری به سرانجام برسونیم.
حالا ببینیم چطوری میتونیم عادتهای کاری مفید برای خودمون ایجاد کنیم.
واضحه که بهرهوری بالا، نکته کلیدی برای داشتن یک کسبوکار موفقه. خصوصاً اگه اون کسبوکار توسط یک نفر، یعنی شخص شما اداره میشه. سخت کار کردن روش مناسبی نیست، باید هوشمندانه کار کنیم.
خیلی وقتا ممکنه براتون پیش بیاد که تمایل به انجام یک کار خاص ندارید. ولی یادتون باشه، بهانه آوردن به شدت از بهرهوری شما کم میکنه. مثلا با خودتون میگید چون این روزا مشکلای زیادی دارمو احساس خستگی میکنم، این کارو بعداً انجام میدم.
قبول کنید که تو شرایط فعلی، همه ما مشغله زیادی داریمو اکثر مواقع احساس خستگی میکنیم؛ اما افرادی که بهرهوری بالایی دارن، روی مشکلات تمرکز نمیکنن… بلکه بدون هیچ بهانهای هر کاری رو توی موقع خودش انجام میدن.
هیچوقت نباید بگید کار روی محصول جدیدم رو نمی تونم شروع کنم چون همه چیزهایی که لازم دارمو الان در اختیار ندارم! اگه فردی هستین که به جزئیات توجه زیادی میکنه، مطمئنا این مشکلو بهخوبی درک میکنید.
افرادی که بازدهی بالایی دارن، هر کاری رو که بتونن، در لحظه انجام میدن و کارهایی که باید انجام بشه رو سر موقع تموم میکنن. این قبیل افراد منتظر بهترین زمان برای انجام یک کار نیستن. چون بهترین زمان برای انجام کار وجود نداره.
ممکنه با خودتون بگید که احتمال داره شکست بخورم، بنابراین کاریو شروع نمیکنم و اینطوری دیگر چیزی وجود نداره که بخواهم نگرانش باشم. درسته که شکست خوردن ترسناک به نظر میرسه، اما شکست یعنی در حال تلاش هستین که کارهای جدیدی رو انجام بدین.
بهتره هر شب قبل از خواب لیست کارهایی که باید فردا انجام بدینو بنویسید
با انجام این کار، وقتی که از خواب بیدار میشید متمرکز هستید و راحت شروع به کار میکنید. تازه این کار به بعضی ها کمک میکنه که سریعتر به خواب برن.
برای کارهایی که نیاز به برنامهریزی دقیق و یادداشتبرداری دارن، میتونید از اپلیکیشنهایی که برای این کار ساختهشدهاند استفاده کنید. توجه داشته باشید که مغز انسان توانایی به خاطر سپردن همهچیزو نداره؛
هیچوقت در لحظه تصمیم نگیرید که چهکاریو باید انجام بدید. لازمه یکقدم عقبتر بایستید و با دید باز اولویتها را برنامهریزی کنید، با این کار زودتر به اهدافتون دست پیدا میکنید و بازدهی روزانه خودتونو به میزان زیادی افزایش میدید. از همه مهمتر اینکه، اهداف خودتونو به کارهای کوچیکتر که قابل انجام باشن تبدیل کنید. به عنوان مثال اگر دارید برای طراحی یک محصول برنامهریزی میکنید، فقط ننویسید «طراحی محصول»؛ تمام کارهایی که برای طراحی محصول باید انجام بدینو مشخص کنید.
اگر یک هدفو به کارهای کوچیک و قابل مدیریت تبدیل کنید و دوباره کارها را به کارهای کوچکتری که در یک ساعت یا کمتر انجام میشن تقسیم کنید، درنهایت میبینید که چطور کارها با سرعت و با کیفیت بهتری انجام میشن و سریعتر به هدفتون نزدیک میشید.
بهتره روی زمان تمرکز نکنید، بلکه روی اهداف متمرکز بشید.
واضحه که هر چه بیشتر کارکنید احتمالا نتیجه بهتری میگیرید، اما میزان کار کردنو بر اساس ساعت تعیین نکنید، بلکه بر اساس کارهایی که باید انجام بشن مشخص کنید.
کار آمادهسازی یک وبسایت شاید ۲ ساعته تموم بشه. نیاز نیست چون خیلیا تصور میکنن این کار ۱ هفته زمان میبره، شما هم برای اون ۱ هفته زمان بزارید.
در حقیقت، بازدهی و توانمندی شماست که مدتزمان انجام کارو مشخص میکنه. اینکه مدتزمان بیشتریو صرف انجام کاری بکنید لزوماً به این معنی نیست که کار، بهتر انجامشده.
بهاستثنای ساعتهایی در روز که برای انجام کارهای خاصی برنامهریزیشدن، باید بقیه روز را صرف انجام کارهایی بکنید که توی مسیر رسیدن به اهدافتون هستن.
بهتره بعد اتمام هر بخش مشخصی از کار، مدت کوتاهی استراحت کنید و بعداز اون سراغ کار بعدی برید.
شما حتی میتونید توی زمان استراحتتون کارهای مفید انجام بدید.
گاهی اوقات بعد از انجام یه کار خاص، انرژی زیادی دارید و نیازی نیست که ریلکس کنید یا از کار دور بشید.
یعنی بعضی وقتا کافیه فقط کاری که در حال انجامش بودیدو رها کنید و کارهای سبکتر یا کم اهمیت ترو انجام بدین. گرچه هنوزم در حال کار هستید، اما این تنوع و دور شدن از فضای کار اول، فرصت استراحت بهتون میده.
برای دور شدن از کار اول، هر کاری که باید در طول روز انجام بدینو برای خودتون لیست کنین. کارهایی مثل مرتب و تمیز کردن میز کار، شستن ظروف، آب دادن به گلدونها و هر کار دیگهای که خودتون فکر میکنید.
نکته اصلی توی افزایش بازدهی اینه که از بیشتر زمان خودتون بهصورت مؤثر استفاده کنید.
شما میتونید برای خودتون عادتهای انگیزهدهنده ایجاد کنید.
ممکنه خیلی از ما عادت داشته باشیم که سخت کار کنیم، اما بالاخره انسان گاهی اوقات انگیزه خودشو از دست میده. چیزهای کوچیکی مثل گوش کردن به موزیک مورد علاقه اتون، دم کردن یک فنجان قهوه یا کار کردن روی مبل بهجای نشستن پشت میز، میتونه بازدهی شما رو مجدداً افزایش بده.
بزارید چند تا کاری که ممکنه موقع خستگی و بیحوصلگی، انرژی شما رو افزایش بده با هم مرور کنیم:
یک پلیلیست از موسیقیهای موردعلاقهتان درست کنید.
میتونید بر اساس کاری که انجام میدید موسیقیهای مناسب انتخاب کنید.
برای انجام بعضی از کارا ریتمهای تندتر و برای بعضی دیگه ریتمهای آروم میتونه از خستگی یا بیحوصلگی شما کم کنه..
ویدیوهای انگیزشی مورد علاقتونو ببینید
وقتی بقیه راهحلها پاسخگو نیستن باید با یه روش دیگه به خودتون انگیزه بدید. بد نیست برای اینجور مواقع یه پلیلیست از ویدیوهای انگیزشی موردعلاقهاتونو آماده داشته باشید.
خودتونو مجبور کنید که کارهای بیشتری انجام بدید.
این فقط شما نیستید که احساس میکنید کارای عقبافتاده یا انباشتهشده دارید و هیچ ایدهای هم ندارید که کدومو اول شروع کنید.
یه ترفند برای این جور مواقع اینه که با سرعت بالا کار کنید
میتونید از تکنیک پومودورو استفاده کنید. یعنی از یک تایمر برای شکستن کارها به بازههای زمانی کوچیک ۲۵ دقیقهای با استراحتهای کوتاه در بین اونا استفاده کنید. به این ترتیب خودتونو عادت میدید که هر ۲۵ دقیقه با تمرکز کامل و بدون حواسپرتی به یه کار مشغول بشید.
معمولاً بعد از ۵ تا ۱۰ دقیقه کار کردن، تمرکز و بهرهوری افزایش پیدا میکنه و کارها بهخوبی پیش میرن.
برای این کار میتوانید از تایمر گوشی یا اپلیکیشنهایی که به این منظور ساختهشدن، استفاده کنید.
قانون ۸۰/۲۰ هم برای این جور مواقع خیلی موثره. برای توضیح این قانون باید یه بحث جداگونه ای داشته باشیم، اما مفهوم اون به طور خلاصه اینه که ۲۰ درصد از تلاش و کاری که انجام میدید، ۸۰ درصده موفقیت شما را تشکیل میده.
ترفند دوم اینه یک تسک جدیدو شروع کنید.
مواقعی وجود دارن که شما حس میکنید به بنبست رسیدین و دیگه تمایلی به انجام کار ندارین، فقط میخواین دراز بکشین و استراحت کنین.
اما نمیشه از این نکته غافل شد که درآمد و زندگی همه ما وابسته به بازدهی کارایی که انجام میدیم، بنابراین باید تلاش کنیم که به کار کردن ادامه بدیم.
بهتره هر وقت که حس میکنید به بنبست رسیدید، کارتونو رها کنیدو یه تسک دیگه رو شروع کنین. به عنوان مثال اگر در حال طراحی هستین، اونو رها کنید و به پست وبلاگ بعدی خودتون فکر کنین.
مهم اینه که بهجای کار فعلی، کاری کاملاً متفاوت انجام بدین. این کار به تازه کردن ذهن شما کمک میکنه و باعث میشه مجدداً با کارایی و انگیزه بیشتر به کارتون ادامه بدین.
در نهایت، همیشه سعی کنید کنترل زمانتونو بدست بگیرید.
شغل تماموقت فریلنسری و زندگی شما به انجام کارهای بیشتر در زمان محدود بستگی داره.
این کار واقعاً باعث ارتقاء یا شکست شغل فریلنسری میشه. بنابراین تمام نکاتی که توی این بحث با هم مرور کردیمو به خاطر بسپرین و تلاش کنید که تک تک اونا رو انجام بدید.
استفاده از تکنیکهای جدید، عادتهای طولانیمدتو شکل میدن، بازدهیو بالا میبرن، سطح انرژیو افزایش میدن و هر هفته ساعتهاییو خالی میکنن که تا حالا اصلاً به چشم نمیومدن.
یادتون باشه که حتماً امتحان کنید چه کارهایی برای شما بازدهی بهتری داره و همون کارها رو انجام بدین.
ما هم سعی میکنیم توی وبسایت فریلنسر دات آی آر، مرجع آموزشی فریلنسیگ، آزادکاری و دورکاری، همواره در کنار شما باشیم و نکات کلیدی لازمو به اطلاعتون برسونیم.
موفق باشید.
برگرفته از digitalfreelancer.io