چهار سؤال مهم که باید قبل از اینکه یه فریلنسر تماموقت بشین، بهشون پاسخ بدین
وقت نداری مقاله رو بخونی؟ پلی کن و مقاله رو گوش کن.
خیلیها دوست دارن که یه فریلنسر تماموقت باشن، خودشون رئیس خودشون باشن و توی کارشون انعطاف زیادی وجود داشته باشه. اما قبل از اینکه شما بخواین یه فریلنسر تماموقت بشین و حسابی درگیر پروژهها بشین، یه سری جزئیات مهم وجود داره که برای موفقیتتون حتماً باید بهشون توجه کنید. در این مقاله این جزئیات رو در قالب چهار تا سؤال با هم مرور میکنیم تا با آمادگی کامل و بدون استرس بتونید کار خودتون رو به عنوان یه فریلنسر تماموقت شروع کنید.
سؤال اول: اهداف بلند مدت شما چیه؟
وقتی برای یه شرکت کار میکنین، معمولاً مسیر شغلی شما مشخصه. دقیقاً میدونید که چه کاری باید انجام بدید تا ارتقاء پیدا کنید و درآمدتون افزایش پیدا کنه. اما وقتی که یه فریلنسر تماموقت میشین، انتخاب مسیر شغلی و جهتگیری حرفهای شما کاملاً دست خودتونه، پس باید خیلی خوب بهش فکر کنید.
آیا تصمیم دارید که تا ابد یه فریلنسر باشید؟ اگر نه – هدف نهایی شما چیه و چطور میتونید بهش برسید؟ احتمالاً میخواید که هر سال یه افزایش حقوق برای خودتون داشته باشید. چه برنامهای دارید که این خواسته شما عملی بشه؟
سؤال دوم: از کجا و چطوری میتونید برای خودتون پروژههای همیشگی و ادامهدار پیدا کنید؟
اگه شما مشتریهای دائم داشته باشید که هر هفته به شما پروژه جدید بدن کار فریلنسری شما نسبتاً پایدار میشه. به این ترتیب شما میتونید برای کل ماه خودتون برنامهریزی کنید و تصویر روشنی از درآمدتون داشته باشید. در واقع شما باید قبل از اینکه بخواین به صورت تماموقت به کار فریلنسری روی بیارین، باید سعی کنین چند تا مشتری دائم یا پروژههای ادامهدار پیدا کنید تا ریسک کارتون از نظر کسب درآمد حداقلی، پایین بیاد. پروژههای ادامهدار به کار شما ثبات میدن. خیلی بهتره به جای اینکه هر ماه شما دنبال یه منبع درآمد جدید باشین، خیالتون راحت باشه که سر برج یه درآمد حداقلی ثابت دارین. سایتهای فریلنسینگ مثل پارسکدرز، میتونه منبع خوبی برای بدست آوردن پروژه به صورت مداوم باشه.
سؤال سوم: آیا برای روز مبادای خودتون پسانداز دارید؟
برای یه فریلنسر، پسانداز برای روز مبادا از هر چیزی واجبتره. بعضی از ماهها شما به سرعت و بیش از اندازه نیازتون پول درمیارید، اما یه ماههایی هم پیش میاد که درآمد کافی کسب نمیکنید. بنابراین این پسانداز شماست که میتونه شما رو سرپا نگه داره تا دوباره حسابتون پر بشه.
اینکه چقدر لازمه پسانداز داشته باشید، برمیگرده به دخل و خرج خانواده شما و خودتون باید میزانش رو مشخص کنید. فقط توجه داشته باشید که بهتره این پسانداز برای مخارج سه تا شش ماه شما، زمانی که کارتون رونق نداره، کافی باشه. یه حداقل بودجهای در نظر بگیرید که واقعاً فقط برای روز مبادا ازش استفاده کنید.
سؤال چهارم: برای بیمه درمانی و بازنشستگی خودتون چی کار میخواید بکنید؟
یکی از جنبههای کار فریلنسینگ که بعضیها اصلاً دوست ندارن اینه که یه فریلنسر باید بیمهشو خودش به طور کامل پرداخت کنه. اینکه هر کس برای بیمه درمانی خودش چی کار میکنه، یه انتخاب شخصیه، اما شما باید قبل از اینکه تصمیم بگیرید یه فریلنسر تماموقت بشید، به این نکته توجه کنید که اگه بیمه نباشید، هزینههای درمانی شما ممکنه نجومی بشه.
برای دوران بازنشستگی هم شما باید خودتون یه برنامه مشخص داشته باشید. میتونید در مورد بیمههای اختیاری و خویشفرما یه مقدار بررسی کنید و برای خودتون برنامهریزی کنید.
و کلام آخر اینکه:
برای خیلی از افراد، فریلنسری تماموقت یه انتخاب مناسبه. اما باید در کنار تمام مزایایی که داره به فکر چالشهای اون هم بود و برای تک تکشون برنامهریزی داشت. شما حتماً باید به شیوهای عمل کنید که تا حد ممکن یه وضعیت باثباتی داشته باشین. ممکنه الان برای این سؤالهایی که براتون مطرح کردیم، پاسخ مشخصی نداشته باشید، اما سعی کنید در وهله اول مسیر کلی خودتون رو برای رسیدن به اهدافتون مشخص کنید. چند تا مشتری دائم و پروژه ادامهدار برای خودتون پیدا کنید، پساندازتون رو بیشتر کنید و یه استراتژی برای تأمین مالی بلندمدت داشته باشید.